Avainsanat

, , , , , , , , ,

Oletko koskaan törmännyt johtajaan, joka mainitsee moitteidensa lähteiksi ”nimeltämainitsettomat kollegasi”? Tällainen johtaminen on yksi pahimpia johtamisen kardinaalimokia, mitä mieleeni tulee.

Koska tällaista kuitenkin näyttää tapahtuvan, lienee paikallaan, että selitän miksi tällainen on niin tuhoisaa.

Ajatellaan asiaa moitteiden saajan näkökulmasta.

Hän ryhtyy luonnollisesti heti miettimään, keitä nuo nimettömät lähteet ovat. Hän saattaa arvella lähteiksi myös täysin syyttömiä kollegoitaan. Lopputuloksena koko organisaation ilmapiiri heikkenee. Ja kun johtajan yksi ydintehtävistä on ilmapiirin parantaminen.

Seuraava ajatus on se, että mitään lähteitä ei olekaan. Tällöin rapisee se viimeinenkin kunnioituksen ripe, mitä johtajaa kohtaan saattoi olla. Ilman johdettaviensa kunnioitusta johtaja ei ole mitään. Ei mitään!

Oli lähteitä oikeasti olemassa tai ei, osoittaa tällainen johtaminen joka tapauksessa suurta pelkuruutta johtajalta. Pelkureita taas ei seuraa kukaan.

Älä piiloudu selän taakse

Kerron vielä oikean toimintatavan niille, jotka eivät ole asiaa tulleet ajatelleeksi ja ovat vahingossa toimineet virheellisesti. Ainahan voi kehittyä. Miten siis toimia, jos joku tulee kantelemaan tai kritisoimaan toisen kollegan tekemisiä tai tekemättä jättämisiä pomolle?

  1. Kerro kritisoijalle, että hän tulee kertoa kollegalle ihan itse kritiikkinsä. Tai jos kritiikki on mielestäsi turhaa ja organisaation ilmapiiriä haittaavaa, rauhoittele kriitikko ja selitä hänelle, että moittimisesta ei ole hyötyä.
  2. Jos olet sitä mieltä, että kritiikki on aiheellista, mieti kolmesti mitä kritiikin kertominen kohteelle vaikuttaa hänen motivaatioonsa ja organisaation yleiseen ilmapiiriin. Mieti vielä kerran kaupan päälle.
  3. Jos edelleen näet kritisoimisen aiheelliseksi, kerro kritiikki vain ja ainostaan omana havaintonasi ja mielipiteenäsi. ÄLÄ IKINÄ MAINITSE LÄHTEEKSI MUITA HENKILÖITÄ, JOIDEN NIMIÄ ET VOI PALJASTAA. NEVER!

Jos olet joskus tämän virheen tehnyt, ei hätää. Jos tapaus on tuore pyydä kohteelta vilpittömästi anteeksi. Jos tapaus on vanhentunut, anna olla – kaikkihan me virheitä tehdään. Ja lopuksi, älä tee tätä virhettä enää. Ikinä.

Jos et tajunnut, olet kaiken apuni saavuttamattomissa.