Avainsanat

, , , , , , , ,

Mitä oikeustajusi sanoisi tällaisesta täysin tuulesta tempaamastani kuvitteellisesta tilanteesta?

Keväällä koulun päätöstilaisuudessa lapsesi pidetty ja kaikkien arvostama luokanopettaja kertoisi teille, että hänet on irtisanottu eikä hänelle ole kerrotu siihen syytä eikä syksyn opettajasta tai opettamisesta ei ole mitään tietoa. Itse koulun johto ei tiedottaisi tilanteesta mitenkään. Irtisanottua opettajaa rehtori kieltäisi puhumasta kenenkään kanssa.

Saattaisi olla, että te luokan vanhemmat yhdessä lähestyisitte rehtoria kysymysten tulvalla. Kohteliaasti ja osittain myös tunteellisesti; omat lapset kun nyt sattuvat olemaan aika sydäntä lähellä. Haluaisitte tietää, miten lastenne tulevaisuus on varmistettu.

Rehtori kieltäytyisi kommentoimasta tilannetta mitenkään. Hän ei suostuisi tapaamaan teistä ketään. Hän kieltäytyisi puhelinkeskusteluista ja sanoisi vastaavansa vain asiallisiin sähköpostiviesteihin. Niihinkään hän ei sitten vastaisi mitään, kun niissä kysytään yksityiskohtia. Jos kohtaisit rehtorin vahingossa kylillä, hän ei tervehtisi sinua tai lapsiasi, vaikka teidät varmasti tuntee.

Koulujen alku lähestyisi ja mitään tietoa ei suostuttaisi antamaan.

Miten reagoisit?

Korostan vielä, että tämä kirjoitukseni on täysin omaa mielikuvitukseni tuotetta ja varmuuden vuoksi kaikkien nimet on muutettu.