Avainsanat

, , , ,

Johtajan perustehtävä on johtaa. Johtaminen on vuorovaikutusta. Vuorovaikutus vaatii kohtaamisia ja aikaa. Järjestä sitä aikaa johdettavillesi.

Moni johtaja on hirveän työllistetty ulkoisten sidosryhmien taholta. Johtajat oikein keräävät itselleen kontakteja, joista saattaa olla hyötyä johtajalle itselleen, vaan ei hänen perustehtävälleen.  Joskus johtajan aikaa vie hänen oma esimiehensä ja tällöinkin johtaja on pois johdettaviensa luota. Jotkut johtajat suosivat etätöitä, jotta voivat rauhassa tuottaa vaikkapa raportointia. Tämäkin on poissa johdettavien tukemisesta.

Tämä ei tarkoita sitä, että johtajan pitäisi olla hengittämässä johdettaviensa niskaan. Pitää vain olla läsnä ja saatavilla mielellään muutaman tunnin varoitusajalla. Jos ei aina kasvokkain, niin sitten kommunikaatiotekniikan avulla.

Olen kuullut tapauksista, jossa johdettavan pyytäessä apua esimies löytää kalenterista puolen tunnin audienssiajan jo kahden kuukauden päästä. Vaikka he istuvat samalla käytävällä. Tässä on perustehtävä pahasti hukassa.

Johtajalla aikaa lapsilleen

Vertaan usein lasten kasvatusta johtamiseen. Nytkin. Mitä jos pieni pilttinne pyytäisi isiltä/äidiltä apua huomiseen kokeeseen lukemiseen? Aikaa löytäisitte jo seuraavasta kvartaalista. Tai jos Eevertti/Iidastiina soittaisi kesken päivän ja pyytäisi hädissään apua  johonkin?  Sihteeri voisi kaivaa kalenterista audienssin helmikuulle. Ihan yhtä absurdia on se, että johtajalla ei ole aikaa johdettavilleen.