Avainsanat

, , , , ,

Tämä on yksi vaikutukseltaan tehokkaimpia ja pitkävaikutteisimpia motivointikeinoja. Joillekin johtajille tämä on itsestään selvyys, useimmille pomoille lähes mahdoton ajatuskin.

On johtajia, jotka löytävät syyn aina johdettavistaan ja selittelevät epäonnistumistaan kollegoidensa kyvyttömyydellä. He valitsevat aina sen itselleen helpoimman tehtävän, kun tehdään yhdessä asioita. He haukkuvat omaa organisaatiotaan. Nämä ovat väärin ja täysin naurettavaa käytöstä, jonka kaikki kyllä ennemmin tai myöhemmin huomaavat. Älä toimi näin.

Vaan toimi näin: Tarjoudu taistelemaan johdettaviesi puolesta. Ota syyt virheistä kokonaan itsellesi vaikka olisitkin vain osasyyllinen. Mene tilanteisiin, jotka johdettavasi kokisivat vaikeiksi itselleen. Tee se kaikkein paskamaisin duuni aina joskus.

Johtaja ota turpiisi

Yhtäkkiä saatat ruveta huomaamaan, että johdettavasi tekevät tuota ihan samaa. He valittavat vähemmän, kunnioittavat sinua paljon enemmän ja ryhtyvät avoimemmiksi ja rehellisemmiksi.

Ps. Vastaa narisistitutkimukseemme täällä