Avainsanat

, , , , , , , ,

Aloitamme uuden 30-osaisen blogisarjan. Aiheena on karisma. Avaamme viikoittain aina yhden karisman osa-alueen ja kesään mennessä on karismapakettimme kokonaisuudessaan käytettävissänne.

Karisma uskottavuutta vaikuttavuutta ja vaikutusvaltaa

Karisma on uskottavuutta, vaikuttavuutta ja vaikutusvaltaa. Karismaa on nopeaa ja pitkäkestoista. Jokainen karismaattisena pitämämme henkilö on karismaattinen omalla tavallaan. Karisma on aina katsojan silmässä – yhdelle karismaattinen voi olla toiselle ihan muuta.

Monet tuntuvat ajattelevan, että karisma on synnynnäistä – sitä joko on tai ei ole. Tosiasiassa karismaansa voi käytännössä kuka tahansa kehittää. Kyse on vain halusta saada lisää vaikuttavuutta ja ymmärryksestä oman karisman vahvuuksista, heikkouksista ja kehittämiskohteista.

Karisma on ihmiskunnan vahvin ja vaikuttavin ase, kynää ja miekkaakin vahvempi. Karismalla aloitetaan ja lopetetaan sodat. Karismalla saadaan muut ihmiset uskomaan sinuun ja asiaasi. Karismaa voidaan käyttää hyvän asian edistämiseen, mutta ikävä kyllä myös pahaan. Me toivomme, että käytät karismaasi hyvään.

Julkaisemme siis kolmestakymmenestä karisman elementistä viikoittain aina yhden palasen. Kerromme miksi tämä palanen on karisman kannalta oleellinen, mitä se tarkoittaa ja miten sitä voi kehittää. Sinun tehtäväksesi jää miettiä, miten palanen sopii sinulle ja haluatko sitä itsessäsi kehittää.

Älä lannistu. Kaikkein karismaattisimmillakaan henkilöillä ei ole kaikkia kolmeakymmentä palasta paikallaan – jotkut palaset voivat heilläkin olla silmiinpistävän heikkoja. Sinun pitää vain löytää oma kokonaisuutesi.

Toivotamme onnea ja ennen kaikkea määrätietoisuutta matkallesi omaan karismaasi.

  1. Läsnäolo – positiivisuus

Mieti hetki elämäsi ihmisiä. Todennäköisesti rinnallesi on pitkällä aikavälillä jäänyt enemmän myönteisiä ihmisiä. Koska meillä on luontainen tarve tavoitella onnellisuutta, hakeudumme sellaisten ihmisten seuraan, jotka säteilevät enemmän iloa ja positiivisuutta kuin masennusta ja negatiivisuutta. Kehut kantavat kymmenen kertaa pidemmälle kuin moitteet.

Tehtävä: Mieti pari oikein positiivista tuntemaasi tai julkisuuden henkilöä. Mitä mieltä olet heistä? Miten heidän positiivisuutensa näkyy ulospäin? Mitä he sanovat, miten he käyttäytyvät? Tarkkaile heitä jatkossakin oppiaksesi miten kannattaa toimia.

Millainen sinä olet? Oletko nostattaja vai lannistaja? Mikä tunnelma saapuu huoneeseen, kun sinä saavut? Kymmenienkin vuosien jälkeen muistamme ihmisistä aina ensin sen, mitä tunteita he meissä aiheuttavat sen sijaan, että muistaisimme mitä me heidän kanssamme teimme. Mitä sinä haluat itsestäsi muistettavan kymmenen vuoden jälkeen?

Ryhdy tunnistamaan hyvää, katsomaan kaunista. Kerro hyvät asiat ääneen.

Harjoitus: Tapojen – varsinkin pahojen – muuttaminen on vaikeaa. Ei se hetkessä käy. Jätä tänään yksi negatiivinen kommentti sanomatta. Huomenna käännä yksi negatiivinen positiiviseksi. Ylihuomenna kaksi. Sitten kolme, neljä. Ei aikaakaan, kun olet muuttunut positiiviseksi itseksesi.

Poppaskonsti: Kokeile kivikikkaa. Laita viisi kiveä vasempaan taskuun. Aina kun sanot positiivisen asian, siirrä kivi oikeaan taskuun. Kun olet negatiivinen, vasempaan taskuun. Laske oikean taskun kivet päivä päätteeksi.

Katsele kuinka oma positiivisuutesi ryhtyy tarttumaan ympärilläsi oleviin ihmisiin ja miten heidän positiivisuutensa tarttuu takaisin sinuun. Ja niin edelleen. Ja niin edelleen.

Äärimmäisen positiivista alkavaa viikkoa.