Avainsanat

, , , , ,

Julkaisemme viikoittain karisman yhden osa-alueen, jotta voit kehittää tätä ominaisuutta itsessäsi.  Aikaisemmat kirjoitukset löytyvät täältä aiemmin julkaistuista blogeista.

Karisma on ominaisuus, jota kuka tahansa voi kehittää.  Jokaisen karisma on kuitenkin omanlaistaan, joten sinunkin pitää valita ne osa-alueet, joihin juuri sinun kannattaa keskittyä.

4. Olemus – Ryhti

Olemuksemme rungon muodostaa ryhti.

Ryhdikkyydessä on karisman kannalta kaksi näkökulmaa: mitä ryhtimme viestii muille ja mitä ryhti tekee meille itsellemme.

Karisma ryhti

Ryhti viestii voimaa, valppautta ja tilanteen hallintaa. Se vetoaa meihin monilla tasoilla turvallisuustarpeista alkaen, tiedostamatta ja tiedostaen. Ryhdikäs ihminen miellyttää useimpien silmää. Ryhdikästä pidetään suoraselkäisempänä myös henkisesti. Ryhti tekee vaikutuksen kymmenien metrien päästä, jo ennen mitään muita havaintoja.

Ryhti toimii myös meidän itsemme hyväksi. ”Oikea ryhti, etenkin selkärangan asento, on tärkeä etenkin selän hyvinvoinnille. Hyvässä ryhdissä kehon paino ja paine jakautuvat oikein selän rakenteille.” (Wikipedia).  Kun keskittyy aina välillä omaan ryhtiinsä, voimaantuu fyysisesti ja henkisesti. Hengitys helpottuu ja ajatuksetkin terävöityvät.

Tehtävä: Ota kamerasi ja käy peilin eteen. Ota selfie (kuva itsestäsi peilin kautta) sivulta ja edestä ryhdikkäänä ja ryhdittömänä. Arvioi itse, kumpi tekee paremman vaikutuksen. Voit kysellä myös muilta, jos kaipaat lisämotivaatiota.

Monet meistä työskentelevät paljon istualtaan tietokonetta näpytellen. Se ei tee ryhdillemme hyvää. Onneksi ryhti on yksi nopeimmin ja helpoimmin korjattavissa olevia asioita. Lisäksi sen vaikutus hyvinvointiimme on merkittävä.

Ryhdissä on kolme osaa: selkäranka, hartiat ja leuka. Ojenna selkäsi, vie hartioita taakse ja nosta leukaa, mutta älä liikaa.

Harjoitus: Tee itsellesi muistuttaja, joka varmistaa, että muistat ryhtisi tasaisin väliajoin. Muistuttaja voi olla jotain joka osuu silmiisi väistämättä muutaman minuutin välein. Merkki kynässäsi, tietokoneessasi tai kännykässäsi, nauha sormessasi, ehkä jokin nykytekninen vimpain. Kun näin ryhtisi muistat, ojenna selkäsi, vie hartioita taakse ja nosta leukaa. Väitämme, että ei tätä montaa päivää tarvitse itselleen muistutella, kun siitä muodostuu jo olennainen osa olemustamme.

Voit myös pyytää personal traineriltasi neuvoja ryhdin parantamiseen ja core-lihasten kehittämiseen. Jooga, pilates, Method Putkisto, vatsa- ja selkälihastreenit. Myös Internet on pullollaan neuvoja.

Äärimmäisen ryhdikästä alkavaa viikkoa.