Avainsanat

, , , , , , , , , , , , ,

Tämä kirjoitus jatkaa Narsististaselviytymisopas-kirjoitussarjaa.

Narsististaselvitysmisopas banneri ennen jälkeen askel 3 J

Huom! Ilmainen aamiaisseminaari aiheesta:

CxO Academy narsismista

Toni Hinkka ja Markus Lustig: Narsisti – selviytymisopas
10.12.2014 8:30 – 9:30
CxO Mentor Oy, Perintötie 2d (Avia Line 1), 01510 Vantaa.
Ilmoittaudu heti tästä, paikkoja rajoitetusti.

Seminaarissa julkistetaan myös narsistikyselyn tilanne. Osallistu kyselyyn tästä! Jo yli 300 vastaajaa.

3 J – Irtisanominen

Narsistinkohtaamisopas pro 10 step 3J - irtisanominen

Kaikki on kokeiltu ja jäljellä on enää tämä vaikein, mutta samalla helpottavin tehtävä.

On hyvin todennäköistä, että ajattelet, että olisi pitänyt tehdä tämä jo paljon aikaisemmin. Ainakin ajattelet niin muutaman viikon päästä, kun näet koko organisaation tervehtymisen. Hymyjä alkaa ilmestyä kasvoille ja nauruakin saattaa taas kuulua käytävillä. Hetken kollegaterapioinnin jälkeen tuottavuus ja innovatiivisuus räjähtävät ennennäkemättömään loistoon.

Teoriassa narsistin irtisanominen menee samalla tavalla kuin kenenkä tahansa. Laki antaa tähän selkeät ohjeet: huomautus, varoitus, kirjallinen varoitus, aikaa korjata ja lopulta irtisanominen. Jossain tapauksissa voidaan käyttää myös tuotannollisia ja taloudellisia syitä, mutta silloin narsisti on vain yksi näillä syillä irtisanottavien joukosta. Koska bisnes alkaa rullaamaan narsistin lähdön jälkeen paljon paremmin, voi pahimmassa tapauksessa joutua ottamaan narsistin takaisin.

Naristin takaisinottovelvolliisuus

Narsistin irtisanomisessa kannattaa olla ylimääräisen varovainen. Hän kun ei käsi sydämelläkään välttämättä näe itsessään mitään vikaa. Kirjallisuudessa on monia tapauksia, joissa narsisti on tuomittu kaikissa oikeusasteissa ja silti hän täysin vilpittömästi pitää itseään syyttömänä uhrina. Muistakaa, että vakavalta narsistilta puuttuu täysin osa normaalin ihmisen tunteista.

Suosittelen siis käyttämään apuna kaikkea mahdollista asiantuntemusta: juristia, luottamushenkilöitä ja muita asiantuntijoita. Heidän apunsa maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin parhaimmillaan jo muutamassa päivässä. Henkinen helpotus on välitön.

Vaara ei kuitenkaan ole vielä ohi. Tähän palaan seuraavissa osissa, joissa puhutaan jälkihoidosta.


Narsististataselvitymisopas jatkuu viikon tai parin päästä.


Toivomme teidän myös vastaavan NARSISTIKYSELYYMME ja välittävän sitä eteenpäin mahdollisimman laajasti.

Oppaasta aikaisemmin julkaistut osat:

Kirjoituksemme käsittelevät ilmiötä yleisellä tasolla, eivätkä ne liity mitenkään yhteenkään tuntemaamme ihmiseen tai organisaatioon. Narsistilla tarkoitamme narsistista persoonallisuushäiriöistä. Ketään ei saa julkisesti leimata narisistiksi, se voi johtaa kunnianaloukkaukseen.  Oman mielipiteenne voitte henkilöstö kuitenkin luoda ja toimia sitten sen mukaisesti. Vaikka vaikea henkilö ei narsisti olisikaan, voivat tässä oppaassa olevat neuvot toimia heidänkin kanssaan.