Avainsanat

, , , , , , ,

Julkaisemme viikoittain yhden kehitettävissäsi olevan karisman osa-alueen.

  1. Aitous – Luonnollisuus

Aitous on oikotie vahvaan vaikuttavuuteen. Luonnollisuus, rehellisyys ja luotettavuus vetoavat ihmisiin kaikissa tilanteissa ja luovat edellytykset varauksettomalle vuorovaikutukselle.

Luonnollisuus on yksinkertaista. Sinun ei edes tarvitse kovin lujasti ponnistella sen eteen. Riittää, että karsit päältäsi omat uskomuksesi siitä, että sinun pitäisi olla jonkin muotin mukainen.

Pikkulapsilla ei ole tarvetta esittää jotain muuta kuin he ovat, ja osittain juuri siksi me rakastamme heitä varauksetta. Kun meille tulee ikää, opimme uskomaan, että monissa tilanteissa meidän pitää omaksua jokin tietty, meille vieras toimintamalli. Vyöttäydymme tilanteen mukaan ja siirrymme roolisuoritukseen.

Monista syistä on joskus tarpeen omaksua erityinen rooli, mutta rooliin jääminen on vahingollista karismalle. Ympärilläsi on aina ihmisiä, jotka tunnistavat valheellisuuden, ja heitä on yllättävän paljon. Keisarin uusia vaatteita siis kannattaa tosissaan välttää.

Karisma aitous

Ihmiset arvostavat luonnollisia ihmisiä. Roolihahmoja sen sijaan on hauska seurata, ja niille sopii naureskella. Vakavaksi tämä menee, kun ihmiset ympärilläsi näkevät roolisi läpi ja alkavat epäillä tarkoitusperiäsi. Siinä sitten onkin kosolti korjattavaa.

Tehtävä: Oletko työssä oma itsesi? Jos et ole siitä aivan varma, kirjoita varjo-CV. Voi olla hyödyllistä tehdä se joka tapauksessa. Kirjaa varjoansioluetteloosi asiat, jotka eivät millään tavoin liity työtehtäviisi. Mieti, millainen ihminen tuosta listasta nousee esiin. Voit saada uuden näkökulman luonnollisuuteesi.

Äärimmäisen luonnollista alkavaa viikkoa.