Avainsanat

, , ,

”Miten passiivisen jäsenen saa aktiiviseksi?”, kysyi Kari Facebookin yhdistysjohtamisen ryhmässä eilen illalla.

Kysymys jäi pyörimään päähäni ja nyt herätessäni pitää heti kirjoittaa mitä mahdollisuuksia tuli mieleen. Päätin keksiä kaksi kourallista samalta istumalta. Käsittelen asiaa yhdistystoiminnan ja vapaaehtoistyön näkökulmista, mutta kysymys on vähibnään yhtä oleellinen palkkatyössäkin.

Kymmenen aktivointikeinoa:

  1. Hauskuus – Tehdään toiminnasta niin mukavaa, että eivät pahaiset malta olla poissa. Haasteena on tietenkin se, että eri ihmiset kokevat eri asiat mukaviksi. Jotkut jopa nauttivat synkistelystä ja on niitäkin, joita riitely houkuttaa. Eikä se hauskan tekeminenkään ole ihan helppoa – muutenhan meistä kaikki olisivat ismoleikoloita ja akuhirviniemejä.
  2. Kutsuva hymy – Hymy kutsuu luokseen ihan eri tavalla kuin hapannaamaisuus. Jos avainhenkilöt näyttävät enemmän airasamulineilta ja elastisilta kutsuu se mukaan enemmän kuin tarjahaloslaisuus tai kalervokummolalaisuus. Puhun ihan vakavissani. Kokeilkaa seuraavan kerran kun menette johonkin tilaan missä on useampi ihminen – Millainen ilme on ihmisellä, jonka lähelle mieluummin menette?
  3. Motivaatioprofilointi – Tämä tarkoittaa sitä, että selvitetään jäsenistön/henkilöstön motiivit jäsenenä olemiseen, ryhmitellään heidät ryhmiin ja rakennetaan houkuttelevia mahdollisuuksia motiiviryhmittäin. Tämän pystyy tekemään maallikkokin. Hifistlevämpi tapa on profiloida jäsenet esimerkiksi Reiss Motivaatioprofiilin avulla (lisätietoa).
  4. Avoimuus – Tämä on kaiken perusta. Mitä avoimemmin asioita käsitellään, sitä enemmän ihmiset kokevat voivansa vaikuttaa asioihin ja sitä sitoutuneempia he ovat. Tämä on organisaatiopsykologinen luonnonlaki. Monessa yhdistyksessä esimerkiksi hallituksen toiminta muistuttaa enemmän salaseuraa kuin yhteisesti valittua demokraattista edustustoa.
  5. Viestintä – Kuinka usein olenkaan kuullut tai jopa itse ajatellut, että olisinhan minä voinut tuohonkin osallistua, kun olisin vain tiennyt. Oletetaan, että ihmiset käyvät lukemassa joka päivä kotisivujen kaikki kolkat, jos siellä sattuisi jokin tiedonmurunen kerrankin olemaan. Maailma on muuttunut rajusti. Viestintäkanavien määrä on moninkertaistunut ja samalla niiden mahdollisuudet parantuneet ja toisaalta käyttäjätottumukset pirstoutuneet. Kahdella sanalla: monitoistoinen monikanavaviestintä.
  6. Henkilökohtainen pyytäminen – Kun silmästä silmään suoraan kysyy, kasvaa todennäköisyys myöntävään vastaukseen merkittävästi. Ihan myynnin perusasioita: kauppaa pitää uskaltaa pyytää. Pyytämällä saa pakkejakin, mutta seuraavalla kerralla voi natsata. Tai sitä seuraavalla.
  7. Palkitseminen – Joskus kannattaa miettiä muitakin palkintoja kuin pelkkä hyvä mieli. Se hyvä mielikin tulee eri ihmisille vähän eri asioista. Palkinnon ei silti tarvitse edellyttää rahallista budjettia. Useimmat ihmiset janoavat arvostusta. Kaikki arvostuksen osoitukset ovat hienoja palkintoja. Arvostamattomuus taas on yksi pahimpia innostuksen tappajia. Jo se, että puheenjohtaja jättää kiittämättä osallistujia, voi olla kaamea moka.
  8. Kilpailullisuus – Osalla ihmisistä on kova kilpailuvietti. Heille tästä voi saada kovasti hyvän motivointikeinoin. Voisi kuvitella, että kilpaurheiluseuroissa tämä toimii jotain muuta yhdistystä paremmin. Pitää kuitenkin myös muistaa, että on myös paljon ihmisiä, jolla kilpailuvietti on matala.
  9. Kuuntelu – Siis aito kuuntelu ja kuultuun reagointi. Jotkut ’johtajat’ kuvittelevat, että on viisauden osoitus keksiä asiat itse. Oikeasti se on juuri päinvastoin. Ovela johtaja saa ihmiset keksimään asiat muka itse jolloin he sitoutuvat ihan eri tavalla.
  10. Karisma – Karisma on vaikutusvaltaa ja vetovoimaa. Karismaattinen johtaja saa ihmiset helpommin mukaan kuin vähäkarismainen. Valitkaa siis vetovastuuseen karismaattisia ihmisiä. On onneksi toinenkin tie. Karismaa voi kuka tahansa kehittää eikä se ole edes vaikeaa. Toki se vaatii aikaa ja vaivaa. Sen kehittäminen on sitten aivan toinen tarina (lue karismakoulu)

Tuollaiset ensimmäiset kymmenen keinoa juolahti mieleen. Näitä löytyy varmaan sata lisää. Kommentoikaa ja auttakaa muita ja itseänne. Kilpailuhenkisille haaste: kuka pystyy keksimään enemmän kuin kymmenen?

T. Yhdistysaktivisti