Avainsanat

, , , , , , , , ,

Julkaisemme viikoittain yhden kehitettävissäsi olevan karisman osa-alueen. Tämä kuudestoista kirjoitus on jo yli sarjan puolivälin. Kulaus!

  1. Aitous – Avoimuus

Aitouden ulottuvuudet: luonnollisuus (lue karismakoulu 7/30) on perusta rehellisyydelle ja avoimuudelle. Nämä taas toimivat pohjana luotettavuudelle ja avoimuudelle.

Erään päivänä esimies muuttui normaalia hiljaisemmaksi. Yleensä hymyilevä persoona vakavoitui. Johdettavat ja kollegat arvelivat usein keskenään, mikä mahtaa olla vialla. Muutama kysyi sitä suoraan esimieheltäkin, mutta eivät saaneet vastausta. Koko organisaatio muuttui vakavammaksi ja työtehot laskivat kauttaaltaan. Aikaa meni paljon huhuihin ja huolehtimiseen.

Noin vuoden kuluttua esimies alkoi taas hymyillä ja keskustella enemmän. Hän kertoi käyneensä vuoden aikana läpi vakavan perhekriisin. Nyt se oli ohi ja elämä voi jatkua radallaan.

”Miksi et kertonut meille? Luulimme, että olimme tehneet jotain väärin!”, toteisivat johdettavat kuin yhdestä suusta.

Tositarinan opetus on se, että mikäli johtaja ei ole rehellinen ja avoin, voivat muut luulla kamalia. Suomalainen mieshän on kuuluisa siitä, että hän miettii mitä muut hänestä ajattelevat. Jokainen työntekijä, mies tai nainen, on luonnollisesti kiinnostunut siitä mitä esimies hänestä ajattelee.

Karisma 16 rehellisyys ja avoimuus

Mikäli esimies ei ole avoin ja rehellinen, joutuu ihminen arvaamaan ja sillä ei yleensä ole hyvät seuraukset. Huhut ovat säännönmukaisesti aina todellisuutta pahempia. Huhut voi katkaista vain avoimuudella.

Äärimmäisen avointa ja rehellistä alkavaa viikkoa.