Avainsanat

, , , , , , , , ,

Julkaisemme viikoittain yhden kehitettävissäsi olevan karisman osa-alueen.

27. Olemus – Käytös

Karismakoulun aiemmissa osissa olemme käsitelleet olemuksen osatekijöistä ryhtiä, siisteyttä ja pukeutumista. Nyt vihkiydymme käytökseen.

Meillä kaikilla on taipumus viihtyä sellaisten ihmisten kanssa, jotka käyttäytyvät mielestämme hyvin. He luovat ympärilleen piirin, johon liittyminen on vaivatonta. Hyvät tavat siis oikeasti kaunistavat.

Se, onko käytös hyvää vai huonoa, riippuu toki kulttuurista. Otetaanpa ylävitonen: Yhdessä ympäristössä se voi merkitä riemukasta yhteisyyttä, toisessa ylimielistä muiden sulkemista lähipiirin ulkopuolelle. Karismaattinen ihminen tuntee yleisönsä normit, toimii tietoisesti sekä niitä noudattaessaan että niitä rikkoessaan, ja aivan erityisesti hän ymmärtää toimintansa vaikutukset ympäristössään.

Mieti, miten hyvin sinä hahmotat niiden joukkojen käyttäytymisnormit, joihin haluat vaikuttaa. Mieti myös sitä, sopiiko käyttäytymisesi hiominen – tai perusteellinen remontti – omaan arvomaailmaasi. Mitä hyötyä, mitä haittaa on oman käytöksesi muuttamisella? Me pidämme käytöstapoja usein ulkokohtaisena koristeluna, mutta todellisuudessa käytöksemme ohjaa ajatteluamme ja asenteitamme aivan yhtä hyvin kuin asenteemme ohjaavat käytöstämme.

Palataan takaisin siihen, että me viihdymme hyvin käyttäytyvien ihmisten seurassa. Haluatko, että muiden on helppo liittyä sinuun?

Äärimmäisen hyväkäytöksistä viikkoa!

Ps. Karisma – 30 keinoa parantaa henkilökohtaista vaikuttavuutta on nyt myynnissä täällä (julkaistaan 4.6.2015)