Minä, johtamisaktivisti

Johtamisaktivistin syntymä

Minulla on ollut muutama hyvä esimies. Minulla on ollut myös muutama huono esimies. Minulla on ollut yksi kammottava, hirviömäinen esimies, ilmeisesti narsisti.

Olen saanut tutkiskella omaa tuottavuuttani näissä kaikissa tapauksissa. Ero on valtava. Itse työtehtävät ovat olleet aina mielenkiintoisia, asiakkaat kiinnostavia ja valtaosa kollegoista ystäviä. Mutta esimiehen vaikutus suoritukseeni on erittäin suuri. Kun toisen johdossa unohtaa ajan täysin, on toisen kanssa jokainen minuutti yhtä helvettiä. Tuottavuuteni ero on näissä ääripäissä ollut vähintään satakertainen.

Hyvä ja huono johtaja on mielestäni erittäin helppoa erottaa: hyvä johtaja tekee kaikkensa johdettaviensa menestymisen eteen, huono johtaja ei välitä kuin omasta menestymisestään. Näin helppoa se on, kaikki lähtee sydämestä. Muut johtamisen kyvyt ja taidot kehittyvät sitten sydämen määrittämään suuntaan ajan ja kokemuksen kanssa.

Olen kuulostellut myös muita ihmisiä. Heidän tarinansa on usein samankaltainen.

Tuntui vain, että juuri kukaan ei edes yritä tehdä asialle mitään. Minulle syntyi vuosien aikana sisäinen palo auttaa muita ja samalla itseäni tämän asian korjaamisessa. Syntyi elämäntehtäväni, jonka olen kirjoittanut jo aikoja sitten johtajien kansalaisaloitteeksi.

Johtamisaktivistin elämä

Minulla on suuri etuoikeus edistää elämäntehtävääni, suomalaisen johtamisen parantamista, ammatissani johtamisen ammattimentorina ja Suomen johtavan ammattimentorointiyrityksen toimitusjohtajana. Minulla on loistava samanhenkisten yhteisen missiomme jakava kollegatiimi.

Osa elämääni on myös se, että en voi kävellä pois tai istua hiljaa, kun näen törkeätä johtamista. Mikäli koen, että minulla on realistisia mahdollisuuksia auttaa enkä auttaessani aiheuta viattomille harmia, lähden barrikadeille. Tässä tulee välillä otettua aikamoisia iskuja vastaan, mutta pahempaa olisi menettää yöunet ja itsekunnioitukseni.

Parempi maailma taistelu kerrallaan.

Toivotan kaikille oikein hyvää johtamista,

Johtamisaktivistinne Toni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s